Vakantie in Callantsoog (NH)

 

Een vakantie in Callantsoog is dankzij haar 5 strandopgangen, gezellige strandpaviljoens en een bruisend dorpscentrum een ware beleving! U vindt in het dorpscentrum van Callantsoog winkels, restaurants met terrassen, fietsverhuurders en een Albert Heijn welke 7 dagen per week is geopend. Het centrum van Callantsoog ligt op enkele minuten loopafstand van het mooie zandstrand. Het brede zandstrand bereikt u gemakkelijk via een brede strandopgang vanaf het Dorpsplein.

 

Veel te beleven tijdens uw vakantie in Callantsoog

Callantsoog is kleinschalig opgezet, maar bruist zowel in het voorjaar als in de zomer van de activiteiten. Voorbeelden van deze activiteiten zijn de wekelijkse braderieën, de gezellige dorpsfeesten en de muzikale evenementen. Wist u dat Callantsoog tevens deel uitmaakt van het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld? In het voorjaar is Callantsoog omgeven door kleurrijke bollenvelden! Ook in het najaar en in de winter is er veel te beleven in Callantsoog en kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling, een warme chocomel op een strandpaviljoen of een bezoek aan de nabijgelegen gezellige steden Schagen, Alkmaar of Den Helder.

 

Het strand van Callantsoog

Het strand van Callantsoog beschikt over de Blauwe Vlag, een kwaliteitskeurmerk voor een schoon en veilig strand met veel voorzieningen. Tevens bevinden zich op het strand van Callantsoog gezellige strandpaviljoens, zoals De Toko, strandrestaurant Woest en De Strandtent Callantsoog. Daarnaast is naaktrecreatie in Callantsoog toegestaan. Tussen de strandpalen 14.3 en 16.8 vindt u het naaktstrand van Callantsoog. Dit naaktstrand omvat een lengte van maar liefst 2300 meter en is daarmee het langste naaktstrand van Nederland.

 

Fiets- en wandelroutes Callantsoog

Wilt u de rust opzoeken tijdens uw vakantie in Callantsoog? Ook dit is geen probleem! Wij verwijzen u graag naar de rustigere strandopgangen en mooie fiets- en wandelroutes door de uitgestrekte polders. Callantsoog beschikt tevens over de prachtige natuurgebieden het Zwanenwater en het Kooibos, welke beiden zeer geliefd zijn bij wandelaars en natuurliefhebbers.

 

Parkeren Callantsoog

U hoeft zich geen zorgen te maken over het parkeren in Callantsoog. Parkeren in Callantsoog en omgeving is namelijk gratis. Aan zowel de zuidkant als de noordkant van het dorp vindt u een grote openbare parkeerplaats. In het centrum van Callantsoog geldt een blauwe zone, waar u maximaal 1 uur gratis mag parkeren met uw blauwe parkeerschijf.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk woningen Bekijk woningen

68 accommodaties

Filter resultaten

Type accommodatie
Ligging
Afstand tot strand
Afstand tot duinen
Afstand tot centrum
Algemeen
Keuken
Sanitair
Aantal badkamers
Badkamers
Aantal Slaapkamers
Slaapkamers
Verwarming
Wellness
Overige
Buitenvoorzieningen

Ruim vakantie appartement voor 4 personen, voor een onvergetelijke vakantie in Noord-Holland.

8.2
4
Callantsoog

Modern vakantie appartement voor 4 personen, gelegen tegenover de strandopgang van Callantsoog.

8.4
4
2
Callantsoog

Fijn vakantie appartement voor 2 personen, gelegen tegenover de strandopgang van Callantsoog.

8.7
2
Callantsoog

Gezellig vakantie appartement voor 4 personen met balkon op het zonnige zuiden.

8.8
4
2
Callantsoog

Prachtig gelegen luxe villa aan het water met uitzicht over De Buitenplaats, geschikt voor 4 personen.

8.7
4
2
Callantsoog