De Koog (Texel)

Op het prachtige Waddeneiland Texel ligt het mooie badplaatsje De Koog. Dit prachtige kustdorp heeft vele redenen om te verblijven, maar de grote trekpleister is ongetwijfeld het strand, wat kilometers lang is. Vanuit het centrum loopt u direct het (brede) strand op, waar diverse mooie strandpaviljoens staan om  heerlijk te genieten van het zonnige terras. Vele van deze paviljoens zijn tegenwoordig het hele jaar geopend, waardoor het uitwaaien aan het strand in de winter ook zeer aantrekkelijk is. 
Tevens heeft u de mogelijkheid om op het strand van De Koog diverse (water) sporten te beoefenen, bijvoorbeeld kitesurfen, sup-pen, mountainbiken en paardrijden. 
De Koog heeft een levendig centrum met leuke winkeltjes, restaurantjes, uitgaansgelegenheden en supermarkten. Als u van shoppen houdt, kunt u tegenwoordig ook op zondag in het centrum terecht, want de meeste zaken zijn daar tegenwoordig ook op zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden mei en juni is er iedere zondag een braderie, welke dan in de maanden juli en augustus op iedere dinsdag plaatsvindt.
In het laatste weekend van augustus vindt het Sea & Streetfestival plaats, waarbij er diverse optredens zijn van salsa bands en het dorp bruist dan van tropische sferen. Later in het seizoen, in het eerste weekend van oktober, wordt bij Paal 20 het Wind Festival georganiseerd, een bijzonder vliegerfeest aan het strand. 
Er zijn diverse leuke uitstapjes vanuit De Koog te doen, denk aan Ecomare (bij Paal 17), een huifkartocht over het strand of een bezoek aan het Juttersmuseum.
In het noorden van het eiland ligt het plaatsje de Cocksdorp, waar u de vuurtoren van Texel kunt beklimmen of de boot kunt nemen voor een dagje Vlieland. 
In het centrum van De Koog zijn diverse mogelijkheden voor fietsverhuur of E-bike verhuur, om zo het mooie eiland te verkennen vanaf de fiets. Ook het nabijgelegen dorp De Burg is een leuk plaatsje om aan het doen, dit dorp beschikt ook over een zeer gezellig centrum met diverse typische Texelse winkeltjes. 

 

Toon vakantiehuizen