Ga wijs op reis naar de kust van Noord-Holland

Wilt u deze zomer nog op vakantie en vindt u een vakantie in het buitenland nog een te groot risico? Het kabinet adviseert dan een vakantie in eigen land! Uiteraard dient iedereen zich aan de genomen maatregelen te houden omtrent het coronavirus. De kust van Noord-Holland leent zich, dankzij de vele creatieve oplossingen en veiligheidsmaatregelen, uitstekend voor een veilige vakantie. Boek uw vakantie bij Callinghe en ga wijs op reis naar Callantsoog, Sint Maartenszee, Petten, Julianadorp aan Zee of De Koog.

Tijdens de zomervakantie gelden voor iedereen de volgende regels: houdt 1,5 meter afstand, vermijdt drukte en indien u klachten ervaart, blijf dan thuis of in uw vakantiehuis en laat u testen. Het openbaar vervoer dient enkel voor noodzakelijk reizen, dus komt u alstublieft naar de kust van Noord-Holland op de fiets of neem de auto. Indien u niet gebonden bent aan de schoolvakantie, raadt het kabinet aan buiten het vakantieseizoen op vakantie te gaan.

Waarom 'wijs op reis' naar de kust van Noord-Holland?
De ondernemers in de kustdorpen werken hard samen om een veilig verblijf voor toeristen mogelijk te maken. U kunt heerlijk genieten op de ‘coronaproof’ terrassen en strandpaviljoens. Daarnaast zijn er vele afhaalmogelijkheden door de horecaondernemers gecreëerd en ook de winkeliers hebben looproutes gerealiseerd. In het centrum van Callantsoog vindt u zelfs een looproute over het gehele Dorpsplein. Tevens zijn de stranden en recreatie- en natuurgebieden geopend zolang de anderhalvemetermaatregel wordt gehandhaafd. Extra toiletten zijn bij de strandopgangen geplaatst en daarnaast raden wij u de strandopgangen aan welke als rustig worden ervaren.

Op de Facebookpagina ‘Naar Callantsoog tijdens corona, waar ben je welkom?’ leest u over de samenwerking van de ondernemers in Callantsoog en de creatieve oplossingen die zij u deze zomer bieden. Boekt u een vakantiewoning via Callinghe op een vakantiepark? Ieder vakantiepark neemt maatregelen die passend zijn voor het betreffende park. Maar wat vooral telt, de veiligheid van de gasten en de medewerkers staat voorop!

Een verblijf in één van onze accommodaties biedt deze zomer een prettige en veilige oplossing. Callinghe houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. De vakantieverblijven worden vóór uw aankomst extra gereinigd met desinfecterende middelen en ook de sleuteloverdracht vindt 'contactloos' plaats. Zoekt u meer informatie over de uitspraak ‘Op vakantie gaan in Nederland is het veiligst’? Wij verwijzen u graag naar de webpagina over dit onderwerp op Rijksoverheid.nl.