Op zoek naar een rustige badplaats?

In de huidige tijd rondom het coronavirus komen we liever niet op drukke plekken met veel bezoekers, maar zijn we op zoek naar rustigere plekken waar rust, natuur en ruimte de boventoon voeren. Zandvoort en Scheveningen zijn mooi, maar ook zeker afgeladen vol. De stranden in de kop van Noord-Holland kunnen worden gerekend tot de rustigere badplaatsen van Nederland! Bezoek daarom eens de stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten of Julianadorp aan Zee.

Bent u op zoek naar een rustige badplaats? Bezoek dan eens de stranden in de kop van Noord-Holland. Volgens de ANWB behoren de kust van Callantsoog en Julianadorp aan Zee in ieder geval tot de rustigere stranden van Nederland, maar zijn dit badplaatsen waar toch veel te beleven valt! (Bron: www.anwb.nl/vakantie/nederland/kustplekken-nederland)

Julianadorp aan Zee beschikt over 4 strandopgangen waarvan de meest noordelijke (Falga) en zuidelijke (Drooge Weert) over het algemeen minder bezoekers trekken. Terwijl het strand van Julianadorp aan Zee tot de top 10 behoort van de mooiste stranden van Nederland! Ben je in Julianadorp aan Zee? Een bezoek aan het Noordzeeaquarium van Fort Kijkduin is een echte aanrader.

Callantsoog beschikt over maar liefst 5 strandopgangen. Vooral de strandopgangen bij Strandpaviljoen en Vos en strandpaviljoen De Stern worden hier als het meest rustig ervaren. Maar ook Strandslag Voordijk, vlakbij het Juttersmuseum van Callantsoog, kun je rustig bezoeken. Volgens de ANWB kan het drieënhalf kilometer lange zandstrand van Callantsoog misschien wel als het witste van Nederland worden beschouwd!

Update: 9 september 2020