Populaire vakantiebestemmingen aan de kust

01 mrt

Wilt u een huisje huren aan de Noord-Hollandse kust? Of bent u op zoek naar het perfecte vakantie appartement met uitzicht op de duinen? Bij Callinghe heeft u de keuze uit meer dan 150 vakantiewoningen aan de kust. De kustdorpen in deze omgeving zijn geliefde- en populaire vakantiebestemmingen voor jong én oud. Hieronder leest u meer over onze meest populaire kustdorpen: 

 

Callantsoog

Een vakantie in Callantsoog is dankzij haar 5 strandopgangen, gezellige strandpaviljoens en een bruisend dorpscentrum een ware beleving! In het dorpscentrum van Callantsoog vindt u vele leuke winkeltjes, restaurants met terrassen, fietsverhuurders en een Albert Heijn welke 7 dagen per week is geopend. Het centrum van Callantsoog ligt op enkele minuten loopafstand van het mooie zandstrand. Het brede zandstrand bereikt u gemakkelijk via een brede strandopgang vanaf het Dorpsplein. Wilt u de rust opzoeken? Ook dit is geen probleem in Callantsoog. Wij verwijzen u graag naar de rustigere strandopgangen en mooie wandel- en fietsroutes door de uitgestrekte polders. 

 

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee staat bekend om de rust, de natuur en de prachtige omgeving. Direct aan de rand van de duinen vindt u een aantal mooie vakantieparken, welke samen speeltuin De Goudvis, een kleine supermarkt en enkele souvenirwinkeltjes, het centrum vormen van Sint Maartenszee. De brede duinenrij richting het strand van Sint Maartenszee is voorzien van mooie wandel- en fietsroutes en zorgt ervoor dat dit strand bekend staat als ‘het best verborgen stukje strand’ van de omgeving. Het kustdorp ligt 6 kilometer ten zuiden van Callantsoog. Naast de rust in Sint Maartenszee, zoekt u gemakkelijk de gezelligheid van Callantsoog op dankzij een mooie wandel-, fiets- of autoroute langs de duinen.

 

Groote Keeten

Groote Keeten is een uitstekende bestemming voor een ontspannen strandvakantie. Het kustdorp Groote Keeten ligt direct aan de duinenrij en het brede zandstrand. Uw vakantieverblijf bevindt zich in Groote Keeten nooit verder dan enkele minuten te voet of per fiets vanaf de strandopgang. Voor de vergeten boodschap is de kleine supermarkt op de dichtbijgelegen camping Callassande een uitkomst! Maar ook restaurant De Princen Keet, Fietsverhuur Groote Keeten en een wasserette vindt u in het kleinschalige kustdorp. Verder overheersen rust en gemoedelijkheid in Groote Keeten. Dankzij de centrale ligging van het kustdorp, tussen Callantsoog en Julianadorp aan Zee, beweegt u zich gemakkelijk naar beide dorpscentra en geniet u hier van de gezelligheid en verscheidene activiteiten.

 

Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee is uitgegroeid tot een bruisende kustplaats voor de hele familie. Een vakantie in Julianadorp is dan ook een absolute aanrader! Het dorp ligt direct aan de duinenrij en het brede zandstrand, waardoor het strand van Julianadorp aan Zee gemakkelijk te voet of per fiets bereikbaar is vanaf uw vakantieverblijf. In Julianadorp aan Zee is er werkelijk van alles te beleven voor jong én oud. Maar ook voor een ontspannen vakantie biedt Julianadorp aan Zee uitkomst. Naast de vele faciliteiten die het kustdorp biedt, zoals een subtropisch overdekt zwembad, een 9-holes golfbaan, bowlingbanen, midgetgolfbaan, kanoverhuur en indoor speeltuin, behoort het strand van Julianadorp aan Zee namelijk tot één van de rustigste stranden van Nederland.

 

De Koog (Texel)

Het sfeervolle kustdorp De Koog (Texel) is dankzij haar vele restaurants, gezellige strandpaviljoens en een bruisend dorpscentrum een ware beleving! In De Koog vindt u niet alleen vele leuke winkeltjes, terrassen en een subtropisch zwembad, maar ook verschillende fietsverhuurders, 2 grote supermarkten, een kartbaan en enkele uitgaansgelegenheden. Vanuit De Koog loopt u binnen een paar minuten, via een brede strandopgang vanuit het dorpscentrum, het prachtige zandstrand op. Het strand van De koog leent zich uitstekend voor een heerlijke stranddag!