Het strand van Noord-Holland

De stranden in de kop van Noord-Holland zijn schoon en breed en tijdens ieder seizoen is het heerlijk vertoeven op het strand! Zo kunt u op een warme lentedag alvast genieten van de zon, in de zomer een duik nemen in het water, in de herfst lekker uitwaaien op het strand en in de winter kunt u genieten van een warme drank in één van de gezellige strandpaviljoens. Het uitzicht vanaf de vele strandpaviljoens over zee is werkelijk prachtig.

De stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee en Sint Maartenszee beschikken over de Blauwe Vlag, een kwaliteitskeurmerk voor een schoon en veilig strand met voldoende voorzieningen. Daarnaast mag u het gehele jaar door uw hond op het strand meenemen. Vanaf 1 mei dient u wel overdag uw hond aan te lijnen op het strand. Uw hond mag dan alleen loslopen van 19:00 tot 09:00 uur. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden de gehele dag los op het strand lopen. 

In Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee en Sint Maartenszee vindt u nabij het strand veel gratis parkeerplekken. Rondom het Dorpsplein in Callantsoog geldt een blauwe zone waar u maximaal 1 uur mag parkeren met uw blauwe parkeerschijf. De blauwe zone is elke dag van toepassing in de periode van 1 april tot en met 31 oktober van 09.00 tot 19.00 uur.   

Nog een leuk weetje: op het strand van Callantsoog worden er regelmatig zeehonden vrijgelaten door zeehondenopvang Pieterburen. Deze zeehonden zijn tijdelijk verzorgd en opgevangen door het zeehondencentrum en worden teruggezet in de natuur zodra ze weer zijn hersteld. Een echte aanrader om te aanschouwen! 

Hieronder vindt u onze accommodaties welke zich binnen 500 meter van de duinen bevinden! 

Vakantiehuizen | Het strand van Noord-Holland: