Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update: 16 april 2021, 17:16 uur 

Callinghe doet haar uiterste best om deze pagina zo actueel en accuraat mogelijk te houden. 

Graag helpen wij u bij het maken van een boeking voor een verblijf in 2021. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52. Tevens doen wij ons best alle vragen op korte termijn via e-mail te beantwoorden. Wij willen u vragen om eerst onderstaande informatie omtrent het coronavirus in Noord-Holland door te lezen. Heeft u hierna nog vragen? Wij willen u vragen om uw vraag per e-mail aan ons te stellen via verhuur@callinghe.nl

Belangrijkste maatregelen en meestgestelde vragen rondom het coronavirus
 

1. Ik wil graag contact opnemen met Callinghe Verhuur, is Callinghe zoals gewoonlijk bereikbaar? 
Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52. Tevens zijn wij op werkdagen per e-mail bereikbaar op verhuur@callinghe.nl. Het kantoor van Callinghe aan het Dorpsplein in Callantsoog is van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur geopend. Als gevolg van de huidige maatregelen zijn maximaal 2 personen in ons kantoor toegestaan (dit is exclusief het personeel van Callinghe). Blijft u alstublieft buiten wachten indien er reeds 2 personen in ons kantoor aanwezig zijn. Tevens verzoeken wij u om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren tot onze medewerkers en de bezoekers van ons kantoor. De contactpunten in ons kantoor worden regelmatig gedesinfecteerd. 

 

2. Ik wil graag een boeking maken voor een verblijf in 2021. Heb ik de mogelijkheid tot kosteloos annuleren, indien er reisbeperkingen gelden als gevolg van het coronavirus? 
De verwachting is dat, dankzij het vaccinatieproces, de rust in Nederland en de omliggende landen zal terugkeren. De Nederlandse regering verwacht dat vóór 1 juli 2021 iedereen vanaf 18 jaar (die dat wenst) de eerste vaccinatie heeft ontvangen. Wij zijn daarom vol goede moed en zien uit naar heerlijk seizoen, waarin u kunt genieten van een verblijf aan de kust van Noord-Holland! 

Mogelijkheid tot kosteloos annuleren 
Wij begrijpen het echter als er nog enige onzekerheid bij u heerst. Wenst u een boeking te maken voor een verblijf met een aankomstdatum vóór 1 juni 2021? Indien dit het geval is, ontvangt u de mogelijkheid tot kosteloos annuleren, indien reizen in- en naar Nederland op uw betreffende aankomstdag niet wordt toegestaan door de Nederlandse regering. Kan uw vakantie via Callinghe dus niet doorgaan omdat binnenlandse reizen worden verboden? Uw boeking wordt dan gratis geannuleerd en u hoeft niets te betalen! 

Wij hanteren voor deze mogelijkheid de volgende voorwaarden: 

  • Blijkt reizen in- en naar Nederland, tijdens de eerste dag van uw geboekte verblijf, niet toegestaan als gevolg van reisbeperkingen gesteld door de Nederlandse overheid? Dan annuleren wij gratis uw boeking en ontvangt u uw reeds gedane betaling(en) retour. 
  • De mogelijkheid tot gratis annuleren geldt voor alle boekingen die vanaf 01-01-2021 zijn- of worden gemaakt, met een aankomstdatum tot 01-06-2021. Boekingen die in eerste instantie vóór 01-01-2021 zijn gemaakt, maar na 01-01-2021 worden omgeboekt vanwege een eerder geldende voucher, worden van deze mogelijkheid uitgezonderd. 
  • Wij vragen u om onze betalingstermijnen aan te houden. Indien de betalingstermijn(en) niet worden aangehouden, zijn wij genoodzaakt uw boeking te annuleren. 
  • Verdere beperkingen gesteld door de Nederlandse regering, zoals gesloten voorzieningen, een maximaal aantal personen in een woning, een verplichte coronatest en/of een verplichte quarantaineperiode, geven géén mogelijkheid tot gratis annuleren.

Tevens verwijzen wij u graag naar onze algemene voorwaarden

 

3. Wat is de verwachting voor het zomerseizoen van 2021?
Vanaf 8 januari begint de Nederlandse overheid met het vaccineren van haar inwoners. Langzaam wordt de terugkeer van ‘het normale leven’ verwacht. Wij zijn hoopvol en zien uit naar een heerlijk nieuw seizoen, waarin u van harte welkom bent voor een verblijf aan de kust van Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee en De Koog (Texel). Callinghe en de omliggende ondernemers in Callantsoog en omgeving werken er hard aan zodat u ook in 2021 weer heerlijk kunt genieten van uw verblijf aan de kust. 
 

 

4. Wat zijn mijn voordelen als ik kies voor Callinghe Verhuur? 
Bent u op zoek naar de perfecte locatie voor uw vakantie? De locatie van onze accommodaties wordt gemiddeld beoordeeld met maar liefst een 9. En wist u dat Callinghe gemiddeld een 8,2 scoort voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven? Daarnaast kunnen wij met trots meedelen dat de klantvriendelijkheid van het Callinghe team gemiddeld wordt beoordeeld met een 8,9! 
Gemiddelde score uit het totaal van 490 beoordelingen. 
 

 

5. Een verblijf in een vakantiewoning via Callinghe is ‘corona-proof’. Wat betekent dit?
De veiligheid en de gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Callinghe Verhuur voorop. Callinghe houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Tijdens uw verblijf beschikt u over een privéwoning of -appartement waar grote groepen mensen zijn uitgesloten. Daarnaast beschikken al onze accommodaties over eigen sanitair. U kunt hier dus verblijven zoals u thuis ook zou doen, met inachtneming van de maatregelen.

Het schoonmaakteam van Callinghe volgt de richtlijnen van het RIVM, zo worden tijdens de schoonmaakwerkzaamheden contactpunten extra gereinigd met desinfecterende middelen. Wij zijn ontzettend trots op ons schoonmaakteam. Callinghe scoort gemiddeld een 8,2 voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen). 

Omdat veel van de betreffende vakantieparken in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog ingericht zijn op de omgeving, de kust en de natuur, beschikken deze parken standaard over minimale faciliteiten. U ervaart op deze vakantieparken over het algemeen minder ‘contactmomenten’ met andere gasten van het vakantiepark. Een verblijf op één van deze parken is vooral in de huidige onzekere tijden een ideale uitkomst.
 

 

6. Wat is de huidige situatie rondom het coronavirus in Nederland en specifiek in Noord-Holland? 
Helaas hebben we nog steeds te maken met een (kleine) stijging van het aantal coronabesmettingen. Waar dit aanvankelijk nog grotendeels gebaseerd was op het aantal coronabesmettingen in de grote steden van deze provincies, heeft momenteel heel Nederland te maken met een stijging van het aantal coronabesmettingen. Wij begrijpen de onzekerheid van toeristen aan de kust van Noord-Holland die hierdoor ontstaat. 

Inwoners en toeristen in de kop van Noord-Holland ervaren gelukkig weinig van de stijging van het aantal coronabesmettingen, dankzij de rust, de ruimte en de natuur die in deze regio de boventoon voeren. Wij verwijzen u tevens graag naar de laatste cijfers met betrekking tot het coronavirus van het RIVM. Hiernaast vindt u de coronabesmettingen per gemeente, zie afbeelding. Voor een overzicht van de huidige gestelde maatregelen verwijzen wij u graag naar punt 13 van onze corona-update. 
 

 

7. Ik heb een verblijf bij Callinghe geboekt. Kan ik ondanks de maatregelen mijn vakantie aan de kust door laten gaan?
Wij verwelkomen u graag in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog! Alle vakantieparken waar u via Callinghe een accommodatie kunt boeken zijn geopend, zodat u kunt blijven genieten van een verblijf aan de kust. Callinghe Verhuur houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. U bent van harte welkom en wij dragen er graag aan bij om u een heerlijke vakantie aan de kust te laten beleven.

Callinghe vraagt haar gasten om ‘het gezonde verstand’ te gebruiken en de door de overheid gestelde maatregelen strikt te volgen. Toch blijven er gelukkig nog veel mogelijkheden voor ontspanning over; zo zijn de stranden geopend zolang de anderhalvemetermaatregel wordt aangehouden en zijn de essentiële winkels in Callantsoog ingesteld op de genomen maatregelen rondom het coronavirus. Of wat dacht u van een ruime keuze uit verschillende watersporten zoals (kite)surfen? De kop van Noord-Holland is daarnaast uitermate geschikt als vakantiebestemming voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. De medewerkers van Callinghe raden de prachtige wandel- en fietsroutes aan langs de duinen en weidegebieden. 
 

 

8. Ik heb een vakantie geboekt, kan ik de sleutel van mijn vakantiewoning ophalen op het kantoor van Callinghe? 
Van maandag tot en met zaterdag is er altijd een medewerker op het kantoor van Callinghe aanwezig om u de sleutel van uw geboekte vakantiewoning te overhandigen of voor dringende vragen. De overhandiging van de sleutels en de aankomstinformatie vindt 'contactloos' plaats. Tevens verzoeken wij u om slechts 1 persoon binnen uw gezin of huishouden in te laten checken. Omdat wij tijdens de coronacrisis extra tijd uittrekken voor de schoonmaakwerkzaamheden willen wij u vragen om vanaf 15.30 uur bij ons in te checken. Wij hopen op uw begrip en vragen om uw geduld op drukke aankomstdagen. Zo kunnen al onze vakantiehuizen met veel zorg en extra aandacht worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 

 

9. Ik heb een vakantie bij Callinghe geboekt. Wat zijn mijn mogelijkheden?
Heeft u een vakantie bij Callinghe Verhuur geboekt met aankomstdatum vóór 26 maart 2021? Indien dit het geval is, bieden wij u vanwege het Coronavirus de mogelijkheid om de periode van uw boeking te wijzigen. Wij hanteren voor deze mogelijkheid de volgende voorwaarden: 

  • De huurprijs van uw geboekte accommodatie blijft gelijk of wordt hoger. Indien de huurprijs voor de gewijzigde periode hoger uitvalt, betaalt u het verschil bij.
  • De periode van uw verblijf mag omgeboekt worden naar dezelfde periode in 2021, of naar een laagseizoen periode naar keuze. Het aantal nachten en de accommodatie dienen gelijk te blijven. Wij verwerken de reserveringen op volgorde van aankomstdatum.
  • Heeft u familie, vrienden of kennissen die in uw plaats op vakantie kunnen gaan, mag u de reservering natuurlijk aan hen overdragen. Graag ontvangen wij dan de betreffende naam, e-mailadres en het telefoonnummer. De reservering blijft wel op uw naam staan, waardoor er geen wijzigingskosten in rekening gebracht hoeven te worden.

Heeft u een verblijf geboekt bij Callinghe met een aankomstdatum vanaf 26 maart 2021? Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw verblijf. U bent wat ons betreft van harte welkom aan de kust van Noord-Holland.
 

10. Ik wens mijn verblijf te annuleren, ondanks dat mijn boeking niet voldoet aan de gestelde voorwaarden tot gratis annuleren. Wat zijn mijn mogelijkheden? 
Wij verwijzen u dan naar onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Onze annuleringsvoorwaarden gelden niet voor omboekingen die uit coulance zijn gedaan. Wenst u uw omboeking te annuleringen? Wij hanteren de termijn, en het daarbij behorende annuleringspercentage, die golden op het moment dat u koos voor een omboeking.
 

 

11. Ervaart u gezondheidsklachten en kunt u om deze reden niet reizen?
U kunt ervoor kiezen om uw boeking definitief te annuleren en eventueel contact over uw geannuleerde verblijf op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering. U ontvangt van Callinghe een annuleringsfactuur, welke u kunt overleggen aan uw reis- en/of annuleringsverzekering.
 

 

12. Ik word gevraagd om te betalen voor mijn vakantie later dit jaar; moet ik dit betalen gezien de huidige situatie? 
Ja, dit bedrag dient u te betalen. Wij hanteren hiervoor onze normale huurvoorwaarden, u dient zich te houden aan de oorspronkelijke overeenkomst en de daaraan gerelateerde betalingstermijnen. We begrijpen dat u zich zorgen maakt maar vooralsnog gaat uw geboekte vakantie gewoon door. De reguliere huurvoorwaarden voor het betalen blijven dus bestaan. Mocht er nog steeds een uitzonderlijke situatie bestaan dan anticiperen wij daar uiteraard op.
 

 

13. Wat zijn momenteel de belangrijkste maatregelen van de Nederlandse overheid? 
Op 20 januari jongstleden zijn nieuwe maatregelen ingevoerd door de Nederlandse regering, met als doel het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te dringen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 28 april 2021. De belangrijkste maatregelen vindt u hieronder;

Iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen in alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden, zoals winkels, stations en parkeergarages. Tevens is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Het is toegestaan om met meerdere personen uit verschillende huishoudens in de auto plaats te nemen, mits iedereen een mondkapje draagt.

Vanaf 14 oktober zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Afhaalrestaurants en verdere afhaalmogelijkheden gecreëerd door horecaondernemers zijn wel toegestaan. Afhaalrestaurants mogen tot 02:00 uur ’s nachts openblijven. Tevens zijn vanaf 14 oktober de meeste evenementen verboden. 

Op 14 december jongstleden is door de Nederlandse regering een lockdown afgekondigd. De lockdown geldt in ieder geval tot en met 28 april 2021. Als gevolg hiervan zijn vanaf 15 december alle niet-essentiële winkels, theaters, bioscopen, pretparken, dierentuinen, sportscholen, sauna’s en alle soortgelijke ondernemingen en organisaties gesloten. Buiten sporten is wel toegestaan. Vanaf 27 jaar en ouder mag buiten met maximaal 4 persoon samen worden gesport. Vanaf 1 maart openen de middelbare scholen (de basisscholen zijn reeds weer geopend). Vanaf 3 maart mogen tevens een aantal contactberoepen weer starten, zoals kapsalons, schoonheidssalons en tattooshops. Daarnaast is vanaf 3 maart 'winkelen op afspraak' toegestaan in niet-essentiële winkels!

Essentiële winkels en levensmiddelenwinkels mogen wel openblijven. Echter geldt er een verbod op het verkopen en bezorgen van alcoholische dranken vanaf 20:00 uur. Levensmiddelenwinkels stellen speciale winkeltijden vast waarop zij alleen open zijn voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Tevens mogen drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens, banken en overheidsorganisaties openblijven. Ook vakantieparken en hotels blijven gedurende de lockdown geopend. 

Iedereen van 18 jaar en ouder wordt gevraagd om direct contact en grote groepen mensen te vermijden. De Nederlandse overheid adviseert dringend aan volwassen boven de 18 jaar om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Buiten de eigen woning geldt dat een gezelschap uit maximaal 2 personen mag bestaan, tenzij het gezelschap bestaat uit een huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Thuis of in een vakantiehuis mogen maximaal 1 persooon, buiten het eigen huishouden, op bezoek komen. Er kan hierop worden gehandhaafd. Mensen die niet bij één huishouden horen, moeten altijd 1,5 meter afstand houden. Tevens kan hierop worden gehandhaafd. Een uitzondering geldt voor mensen die behoren tot één huishouden en voor mensen die een hulpbehoevende helpen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden. 

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok blijft in ieder geval van kracht tot en met 31 maart 2021. Het bezorgen van maaltijden, na 22.00 uur ’s avonds, is wel toegestaan. 

14. Op welke manier volgt het schoonmaakteam van Callinghe de richtlijnen van het RIVM? 
Wij zijn ontzettend trots op ons schoonmaakteam. Callinghe scoort gemiddeld een 8,2 voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen). Het schoonmaakteam van Callinghe volgt de richtlijnen van het RIVM, zo worden bijvoorbeeld tijdens de schoonmaakwerkzaamheden contactpunten extra gereinigd met desinfecterende middelen. 

Didy en Ivon maken deel uit van het vaste schoonmaakteam van Callinghe. Zij delen graag hun ervaring met u: 
"Wij zijn onderdeel van het schoonmaakteam van Callinghe en zijn in ons dagelijks werk al zeer bewust met de gezondheid van onze gasten bezig. Momenteel zijn wij ons extra bewust hiervan en daarnaast zijn wij ook extra waakzaam. Voor de schoonmaak van iedere vakantiewoning en -appartement gebruiken wij nieuwe schoonmaakmaterialen en zijn wij tevens voorzien van passende en schone werkkleding en handschoenen. Daarnaast volgen wij, naast onze reguliere schoonmaakwerkzaamheden, de richtlijnen van het RIVM. In deze hechtische en onzekere tijd gunnen wij het de gasten van Callinghe om er toch tussenuit te kunnen gaan. Dit in een vakantiewoning of appartement waarin u zelf de controle heeft. Net zoals thuis, maar toch bent u er even uit."
 

Callinghe kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld of aansprakelijkheid aanvaarden voor de gedragingen van haar huurders ten aanzien van de door de overheid gestelde Corona-maatregelen en voor de mogelijkheid dat haar huurders blootgesteld worden aan een eventuele Coronabesmetting.