Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update: 30 juni 2020, 10:58 uur 

Callinghe doet haar uiterste best om deze pagina zo actueel en accuraat mogelijk te houden. 

Wij zijn blij u te kunnen meedelen weer bereikbaar te zijn op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52. Onze capaciteit staat het toe om u weer telefonisch te woord te kunnen staan. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden omtrent een reeds gemaakte boeking en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Daarnaast helpen wij u graag bij het maken van een eventuele nieuwe boeking. 

Belangrijkste maatregelen en meestgestelde vragen rondom het coronavirus
 

1. Ik wil graag contact opnemen met Callinghe Verhuur, is Callinghe zoals gewoonlijk bereikbaar? 
Het kantoor van Callinghe aan het Dorpsplein in Callantsoog is van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur geopend. Als gevolg van de huidige maatregelen zijn maximaal 2 personen in ons kantoor toegestaan (dit is exclusief het personeel van Callinghe). Blijft u alstublieft buiten wachten indien er reeds 2 personen in ons kantoor aanwezig zijn. Tevens verzoeken wij u om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren tot onze medewerkers en de bezoekers van ons kantoor. De contactpunten in ons kantoor worden regelmatig gedesinfecteerd. 

Tevens zijn wij bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52 of per e-mail op verhuur@callinghe.nl. Op dit moment ontvangen wij veel vragen en verwerken wij veel boekingen. Om deze reden is het momenteel zeer druk. Alle informatie die op dit moment bekend is vindt u hier op deze pagina. Indien u telefonisch of per e-mail contact met ons op neemt, willen wij om uw geduld en uw begrip vragen. Wij doen ons uiterste best alle vragen op korte termijn te beantwoorden. Wij behandelen alle inkomende e-mails op prioriteit. 

Meldt u in uw correspondentie alstublieft duidelijk uw aankomstdatum en uw reserveringsnummer. Uiteraard krijgt iedereen reactie. Wij vragen u vriendelijk om uw begrip en geduld voor de situatie die ons allemaal raakt.

2. Ik heb een vakantie geboekt, kan ik de sleutel van mijn vakantiewoning ophalen op het kantoor van Callinghe? 
Van maandag tot en met zaterdag is er altijd een medewerker op het kantoor van Callinghe aanwezig om u de sleutel van uw geboekte vakantiewoning te overhandigen of voor dringende vragen. De overhandiging van de sleutels en de aankomtinformatie vindt 'contactloos' plaats. Tevens verzoeken wij u om slechts 1 persoon binnen uw gezin of huishouden in te laten checken. Omdat wij tijdens de coronacrisis extra tijd uittrekken voor de schoonmaakwerkzaamheden willen wij u vragen om vanaf 15.30 uur bij ons in te checken. Wij hopen op uw begrip en vragen om uw geduld op drukke aankomstdagen. Zo kunnen al onze vakantiehuizen met veel zorg en extra aandacht worden gereinigd en gedesinfecteerd. 

3. Ik heb een verblijf bij Callinghe geboekt. Kan ik ondanks de maatregelen mijn vakantie aan de kust door laten gaan? 
Wij verwelkomen u graag in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog! Callinghe Verhuur houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. De verwachting is dat de huidige situatie rondom het coronavirus nog lang zal aanhouden en dat iedereen dient te wennen aan de getroffen maatregelen. De veiligheid en de gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Callinghe voorop. Callinghe en de omliggende ondernemers in Callantsoog en omgeving werken er hard aan zodat een verblijf aan de kust in 2020 mogelijk zal zijn. Op de Facebookpagina 'Naar Callantsoog tijdens corona, waar ben je welkom?' volgt u de ondernemers van Callantsoog en omstreken. Op deze pagina delen de ondermers graag de creatieve oplossingen die zij voor de bezoekers van Callantsoog en de omliggende kustdorpen hebben bedacht! U bent van harte welkom en wij dragen er graag aan bij om u een heerlijke vakantie aan de kust te laten beleven.

Alle vakantieparken waar u via Callinghe een accommodatie kunt boeken zijn geopend, zodat u kunt blijven genieten van een verblijf aan de kust. Al onze accommodaties beschikken over eigen sanitair. U kunt hier dus verblijven zoals u thuis ook zou doen, met inachtneming van de maatregelen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, zo worden na het verblijf van voorgaande gasten onze accommodaties gereinigd naar de richtlijnen van het RIVM. Wist u dat Callinghe gemiddeld een 8,2 scoort voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen)? 

Callinghe vraagt haar gasten om ‘het gezonde verstand’ te gebruiken en de door de overheid gestelde maatregelen strikt te volgen. Toch blijven er gelukkig nog veel mogelijkheden voor ontspanning over; zo zijn de stranden geopend zolang de anderhalvemetermaatregel wordt aangehouden en zijn de winkels en horeca in Callantsoog ingesteld op de genomen maatregelen rondom het coronavirus. Of wat dacht u van een ruime keuze uit verschillende watersporten zoals surfen, stand-up paddle boarden of kitesurfen? De kop van Noord-Holland is daarnaast uitermate geschikt als vakantiebestemming voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. De medewerkers van Callinghe raden de prachtige wandel- en fietsroutes aan langs de duinen en de mooie bollen- en weidegebieden. 

Omdat veel van de betreffende vakantieparken in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog ingericht zijn op de omgeving, de kust en de natuur, beschikken deze parken standaard over minimale faciliteiten. Een verblijf op één van deze parken is vooral in de huidige onzekere tijden een ideale uitkomst. U beschikt over een privéwoning of -appartement waar grote groepen mensen zijn uitgesloten. Tevens zijn vanaf 1 juli de zwembaden op bungalowpark Campanula en Villapark Ooghduyne weer geopend. Het zwembad op bungalowpark Campanula is alleen toegankelijk voor gasten van het bungalowpark, een reservering voor het gebruik van het zwembad is noodzakelijk. 

4. Ik heb een vakantie bij Callinghe geboekt met een aankomstdatum vóór 1 augustus 2020. Wat zijn mijn mogelijkheden? 
Graag brengen wij  u op de hoogte van de mogelijkheden  die wij u kunnen bieden inzake uw geboekte verblijf. Het blijft uw eigen keuze om de geboekte vakantie wel of niet door te laten gaan. Wilt u deze zomer nog op vakantie en vindt u een vakantie in het buitenland nog een te groot risico? Het kabinet adviseert dan een vakantie in eigen land!

Wij geven u de mogelijkheid uw reservering te verzetten naar een periode later dit jaar. U betaalt op dat moment omboekingskosten van €27,50. De huurprijs van uw geboekte accommodatie blijft gelijk of wordt hoger. Indien de huurprijs voor de gewijzigde periode hoger uitvalt, betaalt u het verschil bij. De periode van uw verblijf kan alleen worden gewijzigd naar een periode met aankomstdatum in 2020. Door het verzetten van een boeking betreft het geen nieuwe boeking en komt de voorwaarde “kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeking” te vervallen. 

Indien u nog geen keuze heeft kunnen maken naar welke periode u uw verblijf wilt verplaatsen, bieden wij u een tegoed aan. U annuleert uw vakantie maar het geld bent u niet kwijt. U houdt het bedrag dat u aan ons heeft betaald als tegoed (voucher), met aftrek van €27,50 wijzigingskosten, te gebruiken voor een nieuwe reservering met een aankomst tot 31-12-2020. De huurprijs van uw geboekte accommodatie blijft gelijk of wordt hoger. U kunt dit tegoed zien in “Mijn Reservering”. U hoeft dan niet direct te beslissen naar welke nieuwe periode u uw vakantiewoning omboekt. U kunt hier rustig over nadenken. Wanneer de reissom hoger uitvalt, brengen wij de meerkosten in rekening. Wanneer u een nieuwe reservering maakt, verwijst u dan naar uw klantnummer en uw tegoed.

5. Ik heb een vakantie bij Callinghe geboekt met een aankomstdatum na 1 augustus 2020. Wat zijn mijn mogelijkheden? 
Wij verwelkomen u graag voor uw verblijf in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee of De Koog! Op 6 mei is bekend gemaakt dat de door de overheid genomen maatregelen de komende maanden weer zullen worden versoepeld. Te allen tijde blijft het van belang om de geadviseerde 1,5 meter afstand tot elkaar in acht te nemen. Op 1 juni hebben de terrassen, restaurants, bioscopen, theaters en musea in Nederland hun deuren weer geopend. Tot 1 juli 2020 ligt de grens voor deze ondernemingen op maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli zijn maximaal 100 personen toegestaan in openbare binnenruimtes. Op openbare locaties in de buitenlucht mogen vanaf 1 juli maximaal 250 personen bij elkaar komen. De ondernemers in Callantsoog en omgeving werken hard aan creatieve oplossingen zodat u ook tijdens uw vakantie in 2020 kunt genieten van de vele mogelijkheden tot ontspanning en plezier! 

 

6. Wenst u toch uw verblijf te annuleren vanwege de uitbraak van het Coronavirus?
Wij verwijzen u dan naar onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

7. Ervaart u gezondheidsklachten en kunt u om deze reden niet reizen?
U kunt ervoor kiezen om uw boeking definitief te annuleren en eventueel contact over uw geannuleerde verblijf op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering. U ontvangt van Callinghe een annuleringsfactuur, welke u kunt overleggen aan uw reis- en/of annuleringsverzekering.

8. Ik word gevraagd om te betalen voor mijn vakantie later dit jaar; moet ik dit betalen gezien de huidige situatie? 
Ja, dit bedrag dient u te betalen. Wij hanteren hiervoor onze normale huurvoorwaarden, u dient zich te houden aan de oorspronkelijke overeenkomst en de daaraan gerelateerde betalingstermijnen. We begrijpen dat u zich zorgen maakt maar vooralsnog gaat uw geboekte vakantie gewoon door. De reguliere huurvoorwaarden voor het betalen blijven dus bestaan. Mocht er nog steeds een uitzonderlijke situatie bestaan dan anticiperen wij daar uiteraard op. 

9. Wat zijn momenteel de belangrijkste maatregelen van de Nederlandse overheid? 
Op 1 juni jongstleden zijn alle eet- en drinkgelegenheden weer (deels) geopend voor maximaal 30 personen. Ook de terrassen zijn weer (deels) geopend! De belangrijkste maatregel hierin betreft de reserveringsplicht; iedereen die een hapje of een drankje in een restaurant wenst te nuttigen, dient vooraf te reserveren. De horecaondernemers aan de kust van Noord-Holland hebben vele creatieve oplossingen bedacht om de 1,5 meter afstand op het terras te kunnen waarborgen. Tot 1 juli 2020 ligt de grens voor deze ondernemeningen op maximaal 30 personen, vanaf 1 juli verschuift deze grens naar maximaal 100 personen.

Kleinere bijeenkomsten en evenementen zullen weer langzaam in de zomer van 2020 worden toegestaan. Sport- en fitnessclubs en sauna’s mogen vanaf 1 juli hun deuren weer openen. Iedereen in Nederland wordt daarnaast gevraagd om direct contact en grote groepen mensen te vermijden. De Nederlandse overheid adviseert dringend om 1,5 meter afstand te houden van andere personen,  tevens kan hierop worden gehandhaafd (dit geldt niet voor personen binnen 1 huishouden). 

Daarnaast heeft de Nederlandse overheid besloten om kampeerplekken welke afhankelijk zijn van openbare sanitaire voorzieningen te openen vanaf 15 juni. Zoals hierboven reeds aangegeven beschikken alle accommodaties, waar u via Callinghe Verhuur kunt verblijven, over eigen sanitair, welk u dus niet deelt met anderen dan uw eigen reisgezelschap. De campings en vakantieparken waar onze accommodaties zich bevinden zijn geopend. Hier kunt u genieten van uw vakantie aan de kust!

Vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Op perrons en stations is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Tevens is het toegestaan om met meerdere personen uit verschillende huishoudens in de auto plaats te nemen, mits iedereen een mondkapje draagt. 

De Nederlandse overheid heeft tijdens de uitbraak van het coronavirus niet gekozen voor een complete 'lockdown'. Wel doet de overheid een beroep op het 'gezonde verstand' van al haar inwoners. Het dagelijks leven blijft zoveel mogelijk doorgaan, belangrijk hierin is dat personen de geadviseerde 1,5 meter afstand tot elkaar in acht nemen. 

10. Waarom wordt er tijdens mijn omboeking of het verwerken van mijn voucher €27,50 administratiekosten in rekening gebracht?
Tijdens het maken van een boeking brengt Callinghe €27,50 reserveringskosten in rekening. Helaas brengt de situatie omtrent het Coronavirus veel extra administratieve werkzaamheden met zich mee. Hierdoor zijn wij genoodzaakt dit bedrag tevens te rekenen voor het verwerken van een voucher of het omboeken van uw verblijf naar een latere periode. Om deze reden brengen wij u nogmaals €27,50 administratiekosten in rekening. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie. 

11. Op welke manier volgt het schoonmaakteam van Callinghe de richtlijnen van het RIVM? 
Wij zijn ontzettend trots op ons schoonmaakteam. Callinghe scoort gemiddeld een 8,2 voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen). Het schoonmaakteam van Callinghe volgt de richtlijnen van het RIVM, zo worden bijvoorbeeld tijdens de schoonmaakwerkzaamheden contactpunten extra gereinigd met desinfecterende middelen. 

Didy en Ivon maken deel uit van het vaste schoonmaakteam van Callinghe. Zij delen graag hun ervaring met u: 
"Wij zijn onderdeel van het schoonmaakteam van Callinghe en zijn in ons dagelijks werk al zeer bewust met de gezondheid van onze gasten bezig. Momenteel zijn wij ons extra bewust hiervan en daarnaast zijn wij ook extra waakzaam. Voor de schoonmaak van iedere vakantiewoning en -appartement gebruiken wij nieuwe schoonmaakmaterialen en zijn wij tevens voorzien van passende en schone werkkleding en handschoenen. Daarnaast volgen wij, naast onze reguliere schoonmaakwerkzaamheden, de richtlijnen van het RIVM. In deze hechtische en onzekere tijd gunnen wij het de gasten van Callinghe om er toch tussenuit te kunnen gaan. Dit in een vakantiewoning of appartement waarin u zelf de controle heeft. Net zoals thuis, maar toch bent u er even uit."

Callinghe kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld of aansprakelijkheid aanvaarden voor de gedragingen van haar huurders ten aanzien van de door de overheid gestelde Corona-maatregelen en voor de mogelijkheid dat haar huurders blootgesteld worden aan een eventuele Coronabesmetting.