Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update: 17 oktober 2020, 11:16 uur 

Callinghe doet haar uiterste best om deze pagina zo actueel en accuraat mogelijk te houden. 

Wij zijn blij u te kunnen meedelen weer telefonisch bereikbaar te zijn op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52. Onze capaciteit staat het toe om u weer telefonisch te woord te kunnen staan. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden omtrent een reeds gemaakte boeking en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Daarnaast helpen wij u graag bij het maken van een eventuele nieuwe boeking. 

Tevens doen wij ons best alle vragen op korte termijn via e-mail te beantwoorden. Wij willen u vragen om eerst onderstaande informatie omtrent het coronavirus in Noord-Holland door te lezen. Heeft u hierna nog vragen? Wij willen u vragen om uw vraag per e-mail aan ons te stellen via verhuur@callinghe.nl. Wij behandelen alle e-mails op prioriteit, wat inhoudt dat wij eerst de e-mails van de huurders met de eerstvolgende aankomstdatum behandelen en tevens krijgen kwesties die adhoc opgepakt moeten worden voorrang. 
 

Belangrijkste maatregelen en meestgestelde vragen rondom het coronavirus
 

1. Ik wil graag contact opnemen met Callinghe Verhuur, is Callinghe zoals gewoonlijk bereikbaar? 
Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)224-58 34 52. Tevens zijn wij op werkdagen per e-mail bereikbaar op verhuur@callinghe.nl. Vanwege de werkzaamheden die de situatie omtrent het Coronavirus met zich meebrengt, is het momenteel zeer druk. Alle informatie die op dit moment bekend is vindt u hier op deze pagina. Indien u telefonisch of per e-mail contact met ons op neemt, willen wij om uw geduld en uw begrip vragen. 

Het kantoor van Callinghe aan het Dorpsplein in Callantsoog is van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur geopend. Als gevolg van de huidige maatregelen zijn maximaal 2 personen in ons kantoor toegestaan (dit is exclusief het personeel van Callinghe). Blijft u alstublieft buiten wachten indien er reeds 2 personen in ons kantoor aanwezig zijn. Tevens verzoeken wij u om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren tot onze medewerkers en de bezoekers van ons kantoor. De contactpunten in ons kantoor worden regelmatig gedesinfecteerd. 
 

2. Wat is de huidige situatie rondom het coronavirus in Nederland en specifiek in Noord-Holland? 
Op 16 september zijn zowel Noord-Holland als Zuid-Holland door de RKI (de Duitse variant van het RIVM) als risicogebied gemarkeerd. De RKI legt uit dat een gebied als ‘risicogebied’ wordt aangegeven, indien binnen de laatste 7 dagen meer dan 50 coronabesmettingen zijn geconstateerd per 100.000 inwoners. Waar dit aanvankelijk nog grotendeels gebaseerd was op het aantal coronabesmettingen in de grote steden van deze provincies, heeft momenteel heel Nederland helaas te maken met een stijging van het aantal coronabesmettingen. Wij begrijpen de onzekerheid van toeristen aan de kust van Noord-Holland die hierdoor ontstaat. 

Inwoners en toeristen in de kop van Noord-Holland ervaren gelukkig weinig van de stijging van het aantal coronabesmettingen, dankzij de rust, de ruimte en de natuur die in deze regio de boventoon voeren. Wij verwijzen u tevens graag naar de laatste cijfers met betrekking tot het coronavirus van het RIVM. Hiernaast vindt u de coronabesmettingen per gemeente, zie afbeelding. 
 

3. Een verblijf in een vakantiewoning via Callinghe is ‘corona-proof’. Wat betekent dit?
De veiligheid en de gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Callinghe Verhuur voorop. Callinghe houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Tijdens uw verblijf beschikt u over een privéwoning of -appartement waar grote groepen mensen zijn uitgesloten. Daarnaast beschikken al onze accommodaties over eigen sanitair. U kunt hier dus verblijven zoals u thuis ook zou doen, met inachtneming van de maatregelen.

Het schoonmaakteam van Callinghe volgt de richtlijnen van het RIVM, zo worden tijdens de schoonmaakwerkzaamheden contactpunten extra gereinigd met desinfecterende middelen. Wij zijn ontzettend trots op ons schoonmaakteam. Callinghe scoort gemiddeld een 8,2 voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen). 

Omdat veel van de betreffende vakantieparken in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog ingericht zijn op de omgeving, de kust en de natuur, beschikken deze parken standaard over minimale faciliteiten. U ervaart op deze vakantieparken over het algemeen minder ‘contactmomenten’ met andere gasten van het vakantiepark. Een verblijf op één van deze parken is vooral in de huidige onzekere tijden een ideale uitkomst.

Op 13 oktober jongstleden werd nogmaals door de Nederlandse regering benadrukt; ‘Ga wijs op reis in Nederland’. Wenst u op vakantie te gaan? Kies dan voor een verblijf in Nederland en vermijdt hierbij de grote toeristische trekpleisters. U kunt overal in Nederland op vakantie, maar reis op de plek waar u bent zo min mogelijk. Een reisgezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief kinderen t/m 12 jaar), tenzij het gezelschap bestaat uit een huishouden. Dit is echter uw eigen verantwoordelijkheid. Callinghe Verhuur kan niet aansprakelijk worden gesteld bij overtreding van het maximaal aantal personen in een vakantiewoning. 
 

4. Ik heb een verblijf bij Callinghe geboekt. Kan ik ondanks de maatregelen mijn vakantie aan de kust door laten gaan?
Wij verwelkomen u graag in Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog! Alle vakantieparken waar u via Callinghe een accommodatie kunt boeken zijn geopend, zodat u kunt blijven genieten van een verblijf aan de kust. 

Callinghe Verhuur houdt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. De verwachting is dat de huidige situatie rondom het coronavirus nog lang zal aanhouden en dat iedereen dient te wennen aan de getroffen maatregelen. Callinghe en de omliggende ondernemers in Callantsoog en omgeving werken er hard aan zodat verblijven aan de kust mogelijk is. U bent van harte welkom en wij dragen er graag aan bij om u een heerlijke vakantie aan de kust te laten beleven.

Callinghe vraagt haar gasten om ‘het gezonde verstand’ te gebruiken en de door de overheid gestelde maatregelen strikt te volgen. Toch blijven er gelukkig nog veel mogelijkheden voor ontspanning over; zo zijn de stranden geopend zolang de anderhalvemetermaatregel wordt aangehouden en zijn de winkels in Callantsoog ingesteld op de genomen maatregelen rondom het coronavirus. Of wat dacht u van een ruime keuze uit verschillende watersporten zoals (kite)surfen? De kop van Noord-Holland is daarnaast uitermate geschikt als vakantiebestemming voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. De medewerkers van Callinghe raden de prachtige wandel- en fietsroutes aan langs de duinen en weidegebieden. 

Vanaf 1 juli zijn de zwembaden op bungalowpark Campanula en Villapark Ooghduyne weer geopend. Het zwembad op bungalowpark Campanula is alleen toegankelijk voor gasten van het bungalowpark, een reservering voor het gebruik van het zwembad is noodzakelijk en de actuele openingstijden kunt u vinden op de website van Campanula. 
 

5. Ik heb een vakantie geboekt, kan ik de sleutel van mijn vakantiewoning ophalen op het kantoor van Callinghe? 
Van maandag tot en met zaterdag is er altijd een medewerker op het kantoor van Callinghe aanwezig om u de sleutel van uw geboekte vakantiewoning te overhandigen of voor dringende vragen. De overhandiging van de sleutels en de aankomstinformatie vindt 'contactloos' plaats. Tevens verzoeken wij u om slechts 1 persoon binnen uw gezin of huishouden in te laten checken. Omdat wij tijdens de coronacrisis extra tijd uittrekken voor de schoonmaakwerkzaamheden willen wij u vragen om vanaf 15.30 uur bij ons in te checken. Wij hopen op uw begrip en vragen om uw geduld op drukke aankomstdagen. Zo kunnen al onze vakantiehuizen met veel zorg en extra aandacht worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 

6. Ik heb een vakantie bij Callinghe geboekt. Wat zijn mijn mogelijkheden?
Wij willen nogmaals benadrukken dat u kunt genieten van uw verblijf in de kop van Noord-Holland. Er bestaat in Nederland geen wettelijke belemmering voor u als huurder om te verblijven in het door uw geboekte vakantiehuis of –appartement. Zoals eerder aangegeven is een verblijf in de kop van Noord-Holland gelukkig mogelijk. Voor meer informatie over reizen én vakantie in eigen land verwijzen wij u graag naar de betreffende webpagina van de Rijksoverheid

 

7. Heeft u vragen over uw geboekte verblijf in 2020?
ij willen u vragen om uw vraag per e-mail aan ons te stellen via verhuur@callinghe.nl. Wij willen u om uw geduld en begrip vragen. De maatregelen van de RKI en de Duitse overheid worden gebaseerd op cijfers van de afgelopen 7 dagen. Omdat de situatie rondom het coronavirus snel kan veranderen en in de toekomst kijken moeilijk is, bekijken wij per dag naar de voortgang van het coronavirus en onze mogelijkheden. Houdt u er alstublieft rekening mee dat wij binnenkomende vragen en e-mails op prioriteit van aankomstdatum behandelen. 
 

8. Wenst u toch uw verblijf te annuleren vanwege de uitbraak van het Coronavirus?
Wij verwijzen u dan naar onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Onze annuleringsvoorwaarden gelden niet voor omboekingen die uit coulance zijn gedaan. Wenst u uw omboeking te annuleringen? Wij hanteren de termijn, en het daarbij behorende annuleringspercentage, die golden op het moment dat u koos voor een omboeking.

9. Ervaart u gezondheidsklachten en kunt u om deze reden niet reizen?
U kunt ervoor kiezen om uw boeking definitief te annuleren en eventueel contact over uw geannuleerde verblijf op te nemen met uw reis- en/of annuleringsverzekering. U ontvangt van Callinghe een annuleringsfactuur, welke u kunt overleggen aan uw reis- en/of annuleringsverzekering.
 

10. Ik word gevraagd om te betalen voor mijn vakantie later dit jaar; moet ik dit betalen gezien de huidige situatie? 
Ja, dit bedrag dient u te betalen. Wij hanteren hiervoor onze normale huurvoorwaarden, u dient zich te houden aan de oorspronkelijke overeenkomst en de daaraan gerelateerde betalingstermijnen. We begrijpen dat u zich zorgen maakt maar vooralsnog gaat uw geboekte vakantie gewoon door. De reguliere huurvoorwaarden voor het betalen blijven dus bestaan. Mocht er nog steeds een uitzonderlijke situatie bestaan dan anticiperen wij daar uiteraard op.
 

11. Wat zijn momenteel de belangrijkste maatregelen van de Nederlandse overheid? 
Op 13 oktober jongstleden zijn nieuwe maatregelen ingevoerd door de Nederlandse regering, met als doel het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te dringen. De belangrijkste maatregelen vindt u hieronder;

Iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen in alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden, zoals winkels, stations en parkeergarages. Tevens is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Het is toegestaan om met meerdere personen uit verschillende huishoudens in de auto plaats te nemen, mits iedereen een mondkapje draagt.

Vanaf 14 oktober zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Afhaalrestaurants en verdere afhaalmogelijkheden gecreëerd door horecaondernemers zijn wel toegestaan. Afhaalrestaurants mogen tot 02:00 uur ’s nachts openblijven. Tevens zijn vanaf 14 oktober de meeste evenementen verboden. Theaters, bioscopen, sport- en fitnessclubs en sauna’s zijn wel geopend. Tevens mogen markten voor levensmiddelen plaatsvinden. 

Vanaf 14 oktober vinden er tijdelijk geen koopavonden meer plaats. Levensmiddelenwinkels mogen wel ’s avonds openblijven. Tevens geldt er een verbod op het verkopen en bezorgen van alcoholische dranken vanaf 20:00 uur. Levensmiddelenwinkels stellen speciale winkeltijden vast waarop zij alleen open zijn voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.

Iedereen van 18 jaar en ouder wordt gevraagd om direct contact en grote groepen mensen te vermijden. De Nederlandse overheid adviseert dringend aan volwassen boven de 18 jaar om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Buiten de eigen woning geldt dat een gezelschap uit maximaal 4 personen mag bestaan, tenzij het gezelschap bestaat uit een huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Dit maximaal aantal personen geldt ook voor het verblijf in een vakantiewoning. Er kan hierop worden gehandhaafd. Een uitzondering geldt voor mensen die behoren tot één huishouden en voor mensen die een hulpbehoevende helpen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden. 

Wanneer er buiten sprake is van een continue doorstroming van mensen, zoals in winkelstraten, dierenparken of kermissen, hangt het maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen af van de voorschriften van de veiligheidsregio. De Nederlandse overheid adviseert om thuis (of in een vakantiehuis) maximaal 3 gasten, exclusief kinderen t/m 12 jaar, per dag te ontvangen. Dit betreffen gasten die niet tot het eigen huishouden behoren. Mensen die niet bij één huishouden horen, moeten altijd 1,5 meter afstand houden. Tevens kan hierop worden gehandhaafd. 

De Nederlandse overheid heeft tijdens de uitbraak van het coronavirus niet gekozen voor een complete 'lockdown'. Wel doet de overheid een beroep op het 'gezonde verstand' van al haar inwoners. Het dagelijks leven blijft zoveel mogelijk doorgaan, belangrijk hierin is dat personen de geadviseerde 1,5 meter afstand tot elkaar in acht nemen.
 

12. Op welke manier volgt het schoonmaakteam van Callinghe de richtlijnen van het RIVM? 
Wij zijn ontzettend trots op ons schoonmaakteam. Callinghe scoort gemiddeld een 8,2 voor de schoonmaak van haar vakantieverblijven (gemiddelde score uit het totaal van 267 beoordelingen). Het schoonmaakteam van Callinghe volgt de richtlijnen van het RIVM, zo worden bijvoorbeeld tijdens de schoonmaakwerkzaamheden contactpunten extra gereinigd met desinfecterende middelen. 

Didy en Ivon maken deel uit van het vaste schoonmaakteam van Callinghe. Zij delen graag hun ervaring met u: 
"Wij zijn onderdeel van het schoonmaakteam van Callinghe en zijn in ons dagelijks werk al zeer bewust met de gezondheid van onze gasten bezig. Momenteel zijn wij ons extra bewust hiervan en daarnaast zijn wij ook extra waakzaam. Voor de schoonmaak van iedere vakantiewoning en -appartement gebruiken wij nieuwe schoonmaakmaterialen en zijn wij tevens voorzien van passende en schone werkkleding en handschoenen. Daarnaast volgen wij, naast onze reguliere schoonmaakwerkzaamheden, de richtlijnen van het RIVM. In deze hechtische en onzekere tijd gunnen wij het de gasten van Callinghe om er toch tussenuit te kunnen gaan. Dit in een vakantiewoning of appartement waarin u zelf de controle heeft. Net zoals thuis, maar toch bent u er even uit."
 

Callinghe kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld of aansprakelijkheid aanvaarden voor de gedragingen van haar huurders ten aanzien van de door de overheid gestelde Corona-maatregelen en voor de mogelijkheid dat haar huurders blootgesteld worden aan een eventuele Coronabesmetting.