Lekker weg in eigen land

De vraag die onder velen heerst: ‘Kunnen wij nog wel op vakantie deze zomer?’. Een vakantie in eigen land biedt uitkomst! Graag heten wij u van harte welkom aan de kust van Noord-Holland. De door de overheid gestelde maatregelen en de gezondheid staan voorop. Callinghe vraagt haar gasten om ‘het gezonde verstand’ te gebruiken en de door de overheid gestelde maatregelen strikt te volgen. Toch is een ontspannen vakantie aan de kust van Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog deze zomer mogelijk. 

Ondanks de maatregelen blijven er gelukkig nog veel mogelijkheden voor ontspanning over; zo zijn de stranden geopend zolang de anderhalvemetermaatregel wordt aangehouden en zijn de winkels en horeca in Callantsoog ingesteld op de genomen maatregelen rondom het coronavirus. Of wat dacht u van de keuze uit watersporten, zoals surfen, stand up paddleboarden of kitesurfen? De kop van Noord-Holland is daarnaast uitermate geschikt als vakantiebestemming voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. De medewerkers van Callinghe raden de prachtige wandel- en fietsroutes aan langs de duinen en de mooie bollen- en weidegebieden. 

Een verblijf in één van onze accommodaties biedt deze zomer een prettige en veilige oplossing. Onze vakantiehuizen en -appartementen zijn enkel toegankelijk voor gezinssamenstellingen en niet toegankelijk voor grote gezelschappen, waardoor de sociale afstand behouden kan blijven. Daarnaast houdt Callinghe de richtlijnen van de Nederlandse Overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. De vakantieverblijven worden vóór uw aankomst extra gereinigd met desinfecterende middelen. Tevens vindt het afgeven van de sleutels en de aankomstinformatie aan u ‘contactloos’ plaats. Uiteraard verwachten wij dat ook onze gasten zich aan de gestelde coronamaatregelen zullen houden. 

De Noord-Hollandse kust kenmerkt zich door haar schone zandstranden, de brede duinenrij en de meeste zonuren van Nederland. Hier leest u meer over de stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee, Sint Maartenszee en De Koog. Nog een leuk weetje; op het strand van Callantsoog worden regelmatig zeehonden vrijgelaten door zeehondenopvang Pieterburen. Deze zeehonden zijn tijdelijk verzorgd en opgevangen door het zeehondencentrum en worden teruggezet in de natuur zodra ze weer hersteld zijn. Zeehonden kunnen dus worden gespot!

‘Vakantie vieren zit in ons bloed’ was de uitkomst van een enquête onder reisjournalisten en –bloggers van afgelopen week. Rustmomenten zijn namelijk nodig om daarna met nieuwe energie het dagelijks ritme weer op te pakken. Vooral tijdens de huidige onzekere tijden en de spanningen die het coronavirus met zich meebrengen blijkt ‘ontstressen’ van essentieel belang. Daarnaast zorgt een vakantie natuurlijk voor qualitytime met uw partner of familie en is daardoor van onschatbare waarde!