Wat te doen in de omgeving

Verblijft u tijdens uw vakantie aan de kust van Noord-Holland? Dan is er tijdens uw verblijf veel te beleven en te ontdekken!

Zwanenwater Callantsoog

Natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog beslaat een duingebied van 600 hectare en bevindt zich aan de rand van Callantsoog. Het natuurpark beschikt over de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa! De twee duinmeren zijn unieke blikvangers, welke u kunt bewonderen tijdens een wandelroute van 2 kilometer of een route van 4,5 kilometer door het natuurgebied.

 

Ook voor het spotten van vogels moet u in natuurgebied het Zwanenwater zijn! Meer dan 75 soorten vogels broeden jaarlijks in het gebied. U kunt de vogels goed bekijken vanuit overdekte vogelkijkhutten in het natuurgebied. Tevens verandert natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog in het voorjaar in een waar bloemenparadijs. Dit geldt ook voor de zomer; dan kleurt het Zwanenwater prachtig paars door de bloeiende struik- en dopheide!

 

De Markt in Schagen

De ‘Markt’ beslaat het bruisende centrum van Schagen; een oer-Hollandse stad op 15 minuten rijden vanaf Callantsoog. Schagen staat bekend om haar gezellige terrassen, cafés en restaurants, welke u rondom de grote kerk op de Markt aantreft. Tevens vinden vele evenementen op- en rondom de Markt in Schagen plaats, zoals braderieën, muziekfestivals, kunstmarkten en in de zomer de beroemde West-Friese Folklore markt!

 

Met de boot naar Texel

Vanuit Den Helder stapt u gemakkelijk op de veerboot naar Texel voor een heerlijk dagje uit! De veerboten varen vanaf Den Helder iedere dag tussen 6:30 uur en 21:30 uur en de laatste boot vanaf Texel vertrekt rond 21:00 uur. Een fietstocht over Waddeneiland Texel is een geweldige belevenis. Wist u dat Texel beschikt over maar liefst 140 kilometer fietspad? Tijdens een fietstocht (of natuurlijk een fijne wandeltocht) ontdekt u de mooie Texelse dorpen, prachtige uitzichtpunten over de Waddenzee en de vele natuurgebieden die Texel rijk is. Zowel Den Burg als De Koog beschikken daarnaast over winkelstraten met leuke boetiekjes en gezellige terrassen.

 

Op de website van TESO vindt u meer informatie en kunt u vooraf een ticket bestellen voor de boot naar Texel. De overtocht is niet duur; vanaf €2,50 koopt u als voetganger al een retourticket voor de veerboot naar Texel.

 

De Kaasmarkt in Alkmaar

Sinds 1593 wordt de kaasmarkt gehouden op het Waagplein in Alkmaar. Rij aan rij liggen de ronde kazen opgestapeld, waarbij de kaasdragers in hun authentieke kledij met de kazen af en aan rennen om deze te laten wegen op de weegschaal. Hierna beginnen de ‘authentieke’ onderhandelingen en wordt ‘al handje klappend’ de koop gesloten.

 

Iedere vrijdag van april tot september is dit nostalgische schouwspel voor iedereen te bezoeken. In de maanden juli en augustus vindt er op dinsdagavond tevens een kaasmarktplaats. Nergens anders ter wereld wordt de kaas nog op deze manier verhandeld! 

 

Wilt u een huisje huren in Noord-Holland? Hier vindt u ons aanbod vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust!