Vakantie in De Koog (Texel)

Het sfeervolle kustdorp De Koog (Texel) is dankzij haar vele restaurants, gezellige strandpaviljoens en een bruisend dorpscentrum een ware beleving! Naast dat u in het dorpscentrum van De Koog winkels, terrassen en uitgaansgelegenheden aantreft, vindt u in De Koog ook verschillende fietsverhuurders, 2 grote supermarkten, een kartbaan en een subtropisch zwembad. Vanuit De Koog loopt u binnen een paar minuten, via een brede strandopgang vanuit het dorpscentrum, het prachtige zandstrand op.

 

Strand De Koog

Het strand van De koog leent zich uitstekend voor een heerlijke stranddag. Het mooie strand is lang, schoon en te bereiken via een wandeling door de brede duinenrij. Op het strand van De Koog geniet u van een hapje en een drankje bij de gezellige strandpaviljoens en kunt u terecht voor de aankoop van strandspullen bij één van de (souvenir-)winkels. Ook watersporten behoort in De Koog tot de mogelijkheden. Zo vindt u op het strand van De koog niet alleen een surfschool én een kitesurfschool, maar ook de omstandigheden voor windsurfen en SUP-boarden zijn langs het strand van De Koog ideaal.

 

Paal 17 De Koog

Paal 17 in De Koog is dé strandopgang voor een dagje uit. Hier vindt u, aan het begin van de strandopgang, zeehondenopvang Ecomare. In Ecomare kunt u onder andere zeehonden, vissen en vogels van dichtbij bekijken en ontdekt u in het natuurmuseum verschillende tentoonstellingen over de Waddenzee. Daarnaast beschikt Ecomare over een gave eb-en-vloed-speeltuin, waardoor een bezoek aan Ecomare leuk is voor alle leeftijden! Verder treft u bij Paal 17 De Koog het gelijknamige strandpaviljoen Paal 17; een absolute aanrader om uw dag met een heerlijk hapje af te sluiten.

 

Wandelen op Texel

Aan de rand van De Koog vindt u het Nationaal Park Duinen van Texel. In dit natuurgebied geniet u van vele verschillende landschappen, zoals kleurige heidevelden, duinvalleien, loof- en dennenbos en uitgestrekte stranden. Nationaal Park Duinen is werkelijk een uniek stukje Nederland! In het natuurgebied is een netwerk van wandelpaden aanwezig. Wandelkaarten van de verschillende wandelroutes op Texel vindt u bij de informatiebalie van zeehondenopvang Ecomare. Wandelen op Texel is een absolute aanrader.

 

Fietsroutes Texel

Ook tijdens een fietstocht ontdekt u de prachtige landschappen van Waddeneiland Texel. Texel beschikt over maar liefst 140 kilometer fietspad! Langs deze fietspaden vindt u de gezellige dorpjes van Texel, prachtige uitzichtpunten over de Waddenzee en de vele natuurgebieden die Texel rijk is.

Lees meer Lees minder
Bekijk woningen Bekijk woningen