Op zoek naar de meest rustige stranden in Nederland?

24 feb

In de huidige tijd rondom het coronavirus komen we liever niet op drukke plekken met veel bezoekers, maar zijn we op zoek naar rustigere plekken waar rust, natuur en ruimte de boventoon voeren. Zandvoort en Scheveningen zijn mooi, maar ook zeker afgeladen vol. De stranden in de kop van Noord-Holland kunnen worden gerekend tot de meest rustige stranden van Nederland! Bezoek daarom eens de stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten of Julianadorp aan Zee.

 

Rustige stranden in Nederland

Bent u op zoek naar de meest rustige stranden van Nederland? Volgens de ANWB behoren het strand van Callantsoog en het strand van Julianadorp aan Zee tot de meest rustige stranden van Nederland, maar zijn dit badplaatsen waar toch veel te beleven valt! Naast de rust en gemoedelijkheid die op deze stranden overheerst, bruist het in Callantsoog en Julianadorp aan Zee van de gezelligheid en de activiteiten.

(Bron: www.anwb.nl/vakantie/nederland/kustplekken-nederland)

 

Strand van Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee beschikt over 4 strandopgangen, waarvan de meest noordelijke strandopgang (Falga) en meest zuidelijke strandopgang (Drooge Weert) over het algemeen minder bezoekers trekken. Wist u daarnaast dat het strand van Julianadorp aan Zee tot de top 10 behoort van de mooiste stranden van Nederland? Verblijft u in Julianadorp aan Zee? Een bezoek aan het Noordzeeaquarium van Fort Kijkduin is een echte aanrader.

 

Strand van Callantsoog

Callantsoog beschikt over maar liefst 5 strandopgangen. Vooral de strandopgangen bij Strandpaviljoen en Vos en strandpaviljoen De Stern worden hier als het meest rustig ervaren. Maar ook Strandslag Voordijk, vlakbij het Juttersmuseum van Callantsoog, kunt u rustig bezoeken. Volgens de ANWB kan het drieënhalf kilometer lange zandstrand van Callantsoog misschien wel als het witste strand van Nederland worden beschouwd!

 

Blauwe Vlag

De stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten en Julianadorp aan Zee beschikken allemaal over de Blauwe Vlag; een kwaliteitskeurmerk voor een schoon en veilig strand met voldoende voorzieningen. De stranden in onze omgeving behoren dus niet alleen tot de meest rustigste- en de mooiste stranden, maar behoren daarnaast ook tot de schoonste- en meest veilige stranden van Nederland!

Blogs

Blijf op de hoogte 

Bekijk meer blogberichten Bekijk blogberichten